90 (212) 210 10 10

İnsansız Araç Teknikerliği

Bölüm Hakkında

İnsansız Araç Teknikerliği Ön lisans Programı'nın temel amacı; insansız hava, kara ve deniz araçları sistemlerine ilişkin teknik, teorik ve uygulamalı bilgi birikimi kazandırarak bu alanda nitelikli ara eleman yetiştirmektir. Program, öğrencilere insansız araç teknolojilerinin tarihçesi, görev tanımları, işlevsel kapasiteleri, sınıflandırmaları, yapısal konfigürasyonları, alt sistemleri ve disiplinler arası ilişkilerini kapsayan kapsamlı bir eğitim sunar.

Çalışma Alanları

Program mezunları, kamu kurumları, özel sektör, Ar-Ge merkezleri ve savunma sanayi başta olmak üzere pek çok farklı sektörde. İnsansız Araç Sistemleri Uzmanı, Yapay Zekâ Uzmanı, Yazılım Geliştirici, Endüstriyel Otomasyon Uzmanı, Ar-Ge Uzmanı, Teknoloji Girişimcisi olarak istihdam edilebilir.

Dersler Hakkında

Öğrenciler; Programlama, ölçme yöntem ve teknikleri, itki sistemleri, bilgisayar destekli modelleme, bilişim ve ağ teknolojisi temelleri, insansız araç sistemleri tasarımı, yapay zeka ve makine öğrenmesi, mikroişlemciler ve mikro denetleyiciler, uçuş teorisi, uçuş dinamikleri, insansız araç saha uygulamaları, gelişmiş sensör ve görüntüleme teknolojileri, konularında bilgi ve beceri kazanırlar. Ayrıca, bilgi sistemlerinin entegrasyonu, insansız araç sistemlerinin tasarımı, saha uygulamaları ve proje geliştirme gibi alanlarda mesleki yeterlilik edinerek sektöre hazır hale gelirler. Program tüm uygulama derslerini bilgisayar ve uygulama laboratuvarlarında planlamaktadır. Programda 30 iş günü zorunlu staj mevcuttur. Uygulamalı eğitim odaklı bu yapı sayesinde öğrenciler, sektörde karşılaşacakları teknik sorunlara çözüm üretme ve proje geliştirme becerilerini kazanırlar.

 

İnsansız Araç Teknikerliği BÖLÜMÜ ÖĞRETİM ELEMANLARI

Apply Nişantaşı