TR
İnşaat Teknolojisi Programı 2015-2016 akademik yılında eğitime başlamıştır. 14 haftalık 4 yarıyıldan oluşan 2 yıllık bir programdır. Bu iki yıllık süreçte teorik dersler, laboratuvar uygulamaları ve endüstriye dayalı öğretim verilmektedir. Program ülkemizin inşaat sektöründe ihtiyaç duyulan; inşaatların projelendirme aşamasından teslim aşamasına kadar olan süreçlerde gerekli malzeme, proje, keşif, metraj bilgileri ve uygulama becerileri ile donatılmış, bu bilgi ve becerilerin tasarımını, uygulamalarını, kontrolünü ve malzeme testlerini yaptırabilecek, bilgisayar programlarına ve yabancı dile hakim, yeterli mesleki donanıma sahip; inşaat teknikeri yetiştirmeyi hedeflemektedir.
İnşaat Teknolojisi Programı mezunları İnşaat Teknikeri ünvanı alırlar. Program mezunları ülkemizin en önemli sektörü olan inşaat sektöründe İnşaat Teknikeri olarak; gerek kamu sektöründe (Çevre ve Şehircilik Bakanlığı; Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı; Orman ve Su İşleri Bakanlığı ve bu bakanlıklara bağlı kuruluşlar, il ve ilçe belediyeleri vb.), gerekse özel sektörde istihdam olanaklarına sahiptirler. Program mezunlarının sayısız çalışma alanlarından bazıları şunlardır: Karayolu, demiryolu, köprü gibi ulaştırma yapıları inşaatları İçme suyu, kanalizasyon, arıtma tesisi gibi alt yapı inşaatları Liman, dalgakıran, iskele gibi kıyı liman yapıları Beton üreten tesislerde ve yapı malzemesi laboratuvarlarında Kalite Kontrol Elemanı olarak Tüm yapı imalatları Çelik yapı imalatı ve montajı Zemin iyileştirme Yapı denetim Statik, mimari, betonarme, geoteknik proje büroları.
İnşaat Teknolojisi Programı’nda öğrencilere inşaat sektörünün gerektirdiği nitelikler göz önünde bulundurularak teorik ve uygulamaya yönelik dersler verilir. İnşaat Teknolojisi Programı çerçevesinde İnşaat Teknolojisi, Geoteknik, Yapı Malzemeleri, Yapı Statiği, Teknik Resim, Yapı Teknolojisi, Matematik, İş Sağlığı ve Güvenliği, Mukavemet, Beton Teknolojisi, Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi, Türk Dili ve Yabancı Dil dersleri verilmektedir.
Program Müfredatı ve Bilgi Paketi içerikleri için tıklayınız.
Program Müfredatı ve Bilgi Paketi (İÖ) içerikleri için tıklayınız.