TR
Günümüzde üretim endüstrilerinde sistemler ve bunlara yönelik ekipmanlar, kalite ve ölçme teknolojileri, malzemeler, otomasyon sistemleri ve uygulamaları son zamanlarda büyük bir değişim göstermiştir. Sanayileşme ve ileri teknoloji kullanımının artması, üretim endüstrilerinde verimlilik açısından da önemli bir unsurdur. Mühendislik alanında elektrik sanayine bağlı olarak ortaya çıkan bu değişimleri iş proseslerine uygulayabilen endüstriler sürdürülebilir rekabet gücü sağlayabilecektir. Elektrik programı, sınai faaliyetlerin de gelişmesine bağlı olarak sürekli değişim ve gelişim gösteren temel teknik alanlarından biridir. Yeni teknolojilere paralel olarak üretim süreçlerinde yeni ekipmanların, cihazların ve aksamların geliştirilmesi ve ağır sanayi eksenli proseslere adapte edilmesi bu temel teknik bilime olan ihtiyacı ortaya koymaktadır.
Elektrik programı mezunları; alçak, orta ve yüksek gerilim tesisat ve montajı, elektrik motorlarının bakım, onarım ve montajı, elektrik pano oluşturulması ve montajı, elektromekanik kumanda sistemleri ve PLC’li sistem tasarımı ve oluşturulması, tamamlayıcı servis sistemleri gibi birçok alanda istihdam imkanı bulabilirler.
Elektrik programı ders içerikleri, çalışma hayatının her kademesinde kullanılabilecek bilgileri içermektedir. Bu amaçla program müfredatı; doğru akım devreleri, temel elektronik, sarım tekniği, bilgisayar destekli proje, elektrik enerji santraleri ve güç elektroniği gibi derslerle zengin bir içerik arz etmektedir. Bu derslerin yanında öğrencilerimize mesleki uygulama ve staj imkânları da sunulmaktadır.
Program Müfredatı ve Bilgi Paketi içerikleri için tıklayınız.